Maatregelen in Apotheek Guisveld tegen besmetting corona – Apotheek Guisveld – Zaandijk

Maatregelen in Apotheek Guisveld tegen besmetting corona

Apotheek Guisveld neemt vanwege het coronavirus diverse maatregelen in de apotheek . Met deze maatregelen verkleinen we gezamenlijk de kans op besmetting met corona en hopen we zo goed mogelijk voor u als medicijngebruikers te kunnen blijven zorgen. Daarvoor is het noodzakelijk dat we zelf op de been blijven’.

 

‘Allereerst daarom een dringende oproep voor iedereen die verkouden is, moet niezen, (licht) moet hoesten, keelpijn of een loopneus heeft: blijf thuis en kom niet naar de apotheek. Misschien is het mogelijk dat iemand uit de omgeving zonder klachten (familie, vriend of buur) de medicatie ophaalt.

Heeft u wel klachten, maar heeft u niemand anders die de medicijnen kan ophalen? ‘Neem dan contact met ons op per telefoon of per email. Wij zorgen ervoor dat de medicijnen dan bij u bezorgd worden. De apotheek is te bereiken via  075-6213915 of via apotheekguisveld@ezorg.nl.

Houd afstand (ook van de balie)
Komt u naar de apotheek , neemt u dan de regels rondom afstand in acht. We kunnen niet genoeg onderstrepen: houd minimaal 1,5 meter afstand van andere bezoekers in de apotheek en van de apothekersassistenten. Voorkom daarnaast contact met de apotheekbalie en raak niets aan als dat niet nodig is.’

We hanteren de volgende aanpassingen/maatregelen

  • De apotheek hanteert (nog) geen aangepaste openingstijden
  • Er mogen maximaal 5 bezoekers naar binnen.
  • Kom niet met 2 of meer personen naar de apotheek. Kom het liefst alleen.
  • Betalingen accepteren we alleen nog via de pin
  • Het is drukker dan gebruikelijk. Chronische herhaalrecepten liggen pas de volgende dag na 15.00 uur voor u klaar.
  • Op de vloer in de apotheek is tape aangebracht die de benodigde afstand markeert. U wordt verzocht zich aan deze afstand te houden.
  • Er zijn in de apotheek nieuwe uitgifteloketten gemaakt, met plexiglas en doorgeefluiken.
  • Voor de bezorgers van de apotheek geldt: de bezorger belt aan, neemt afstand. Daarna is het mogelijk het pakketje op te pakken.

Sinds 1 april 2021 kunt u bij ons terecht voor een corona zelftest, de SARS-CoV-2 Rapid Antigen test nasal (euro 8,75 per st).
Voor een uitleg van de test kunt u het volgende filmpje bekijken: https://diagnostics.roche.com/nl/en/handleiding-zelftest.html

Tot slot: hoeveelheid medicijnen
‘Tot slot : iedereen heeft zijn medicijnen nodig. Daarom geven wij de normale hoeveelheid medicijnen mee, en niet voor een langere periode.