3 DINGEN DIE VANAF 1 JANUARI 2019 VERANDEREN – Apotheek Guisveld – Zaandijk

Apotheek Guisveld

Apotheek Guisveld

C.Debussystraat 160 1544NR Zaandijk Tel:075-6213915 Fax:075-6218357

Wat vindt u nog meer op onze website?

Lees over ons team, onze openingstijden en hoe en waar u ons kunt bereiken. Wilt u informatie over ons dienstrooster of onze receptenservice, u vindt het actuele antwoord op onze website. Bent u nog niet uitgelezen over gezondheid dan verwijzen onze links u door naar andere interessante websites.

U kunt met al uw vragen natuurlijk óók terecht bij onze vestiging aan de C.Debussystraat 160 in Zaandijk.

 

Apotheker: Mw E.M. Buijs-Siermann

 
 

3 DINGEN DIE VANAF 1 JANUARI 2019 VERANDEREN

1. PARACETAMOL, VITAMINE D EN CALCIUM NIET MEER VERGOED

Vanaf 1 januari 2019 worden paracetamol 1000 mg en bepaalde sterkten vitamine D en calcium niet langer vergoed uit het basispakket. De overheid heeft besloten dat zorgverzekeraar deze medicijnen niet meer vergoedt. Deze medicijnen moet u voortaan zelf betalen.

Als uw arts deze medicijnen heeft voorgeschreven, dan is het belangrijk dat u ze blijft gebruiken. Het is verstandig om deze medicijnen in de apotheek te kopen. Het apotheekteam is deskundig en vertelt u welke soort en hoeveelheden voor u geschikt zijn en of deze medicijnen goed samengaan met uw andere medicijnen.

2. EIGEN BIJDRAGE MAXIMAAL 250 EURO

Voor sommige medicijnen moet u bijbetalen. Dit heet de eigen bijdrage. De overheid heeft bepaald dat u vanaf 1 januari 2019 per jaar in totaal niet meer dan 250 euro bijbetaalt. U betaalde de eigen bijdrage tot nu toe altijd in de apotheek. Dat gaat nu veranderen. Voortaan stuurt uw apotheek de rekening naar uw zorgverzekeraar. Deze stuurt achteraf een rekening aan u.

Let op: de eigen bijdrage is niet hetzelfde als het eigen risico. Het eigen risico betaalt u voor alle soorten gezondheidszorg, behalve de huisarts. De overheid heeft het eigen risico vastgesteld op 385 euro per jaar.

3. BTW-VERHOGING MEDICIJNEN

De overheid heeft besloten dat vanaf 1 januari 2019 het lage btw-tarief van 6% naar 9% wordt verhoogd. Dat betekent dat medicijnen en andere producten die u in de apotheek koopt iets duurder worden.

Meer informatie is te vinden op: Apotheek.nl/2019 Nieuw venster